Pentair: Drijvende kracht achter de waterbehandelingsagenda op Horecava

<

Pentair: Drijvende kracht achter de waterbehandelingsagenda op Horecava

Ontdek de oplossingen van Pentair Foodservice op Horecava 2024, 8-11 januari, RAI, Amsterdam

Meer dan 60.000 horecaprofessionals komen in januari samen op Horecava waar onderwerpen als duurzaamheid, innovatie en kwaliteit hoog op de agenda staan. En aangezien water een cruciaal onderdeel is van zoveel foodservicebedrijven, zijn deze onderwerpen belangrijke redenen om Pentair te bezoeken op Stand #12.008.

horecava 2024

Pentair is een van de grootste producenten van waterfiltratie en -behandeling voor de wereldwijde foodservicesector en de naam achter iconische merken zoals Everpure, Claris en Shurflo. Op Horecava zal Pentair oplossingen voorstellen die bedrijven elke dag helpen om hun duurzaamheidsdoelstellingen waar te maken, de hygiëne van hun water te verbeteren en de markt te veroveren met hoogwaardige dranken.


Everpure EZ-RO maakt zijn debuut 

Mensen die in de koffiebusiness werken, zijn zich ervan bewust dat hun eindproduct voor 98% uit water bestaat. Voor wie het best mogelijke brouwsel op meerdere locaties wil serveren, blijft water van een constant hoge kwaliteit dus de heilige graal. Veel bedrijven hebben zich daarvoor gewend tot de oplossingen met omgekeerde osmose van Pentair. Op Horecava zal Pentair de Everpure EZ-RO onthullen, het nieuwste lid van zijn filterfamilie. 

ez ro

Dit compacte maar krachtige systeem bevat alles wat nodig is om verontreinigende stoffen te verminderen en de uitrusting te beschermen, met maximaal 60 liter water van optimale kwaliteit per uur. EZ-RO maakt gebruik van een systeem met schaalbare membranen en tanks, dat kan meegroeien met het bedrijf. Bovendien is aangetoond dat deze hoogrendementsmembranen twee keer zoveel water besparen als vergelijkbare RO-systemen – waardoor een RO-systeem van Pentair de duurzamere optie is.  

Everpure Precoat-waterbehandelingsfilters gaan tot het uiterste  

Wat duurzaamheid betreft, blijft het streven om plastic flessen voor eenmalig gebruik te verminderen de vraag naar 'point-of-use' drinkwaterverdelingssystemen stimuleren. Legitieme bezorgdheid over microplastics in leidingwater betekent echter dat POU-systemen moeten worden beschermd. Pentair heeft op Horecava ook daarover wat mee te delen. 

Dit jaar heeft Pentair zijn patroonfilters Everpure Precoat en Bacteriostatic uitgebreid getest om ervoor te zorgen dat ze de filtratieniveaus kunnen halen – en overtreffen – die nodig zijn om microplastics uit drinkwater te verwijderen. Op Horecava zal Pentair bevestigen dat zijn hoogwaardige Everpure-filters, AC², 4C², MC² en XC² nu voldoen aan ‘NSF/ANSI 401 – Emerging Compounds/Incidental Contaminants’, de norm die betrekking heeft op de mogelijkheid van een waterfilter om microplastics aan te pakken. 

Ook beschikken deze filters over een antimicrobiële AgION-bescherming die elke mogelijke groei van bacteriën remt. Dit betekent dat het behandelde water zo veilig mogelijk is. Dit is vooral goed nieuws voor fabrikanten en exploitanten van 'point-of-use' en 'point-of-entry' systemen, waar deze Everpure Precoat-filters het meest worden gebruikt. U kunt het volledige assortiment Everpure-koudwaterfilters zien op Horecava.

precoat bacteriostatic

Everpure Oxidice minimaliseert besmettingsrisico 

Een andere aanrader op Horecava is de Everpure Oxidice, een unieke ozongenerator die specifiek ontworpen is voor het ontsmetten van grote ijsmachines. 
 

oxidice

Wanneer ijsmachines niet geregeld schoongemaakt worden, kunnen ze een broeihaard voor bacteriën, schimmels en ziektekiemen worden die schadelijk kunnen zijn voor uw klanten en uw reputatie. Oxidice genereert ozon, een oxideermiddel dat veel sterker en doeltreffender is dan andere ontsmettingsmiddelen. Het behandelt de lucht, het water en de oppervlakken van de ijsmaker, wat betekent dat het ijsvak veel minder geschrobd moet worden, dat er minder kans op besmetting is en er helemaal geen risico bestaat dat het ijs een chemische smaak zou krijgen.

We kijken ernaar uit u te begroeten op Horecava


Op Horecava zal het Pentair-team worden aangevoerd door Christopher Bailleul, die de Food Service Sales voor de BENELUX leidt. Hij wordt ondersteund door Master Water Specialist Ronny Billemon, die klaar zal staan om hints, tips en deskundig advies te geven over alle watergerelateerde kwesties. Christopher, Ronny en de rest van het Pentair-team kijken ernaar uit om vertrouwde en nieuwe gezichten te verwelkomen op Horecava. Wij hopen dat u erbij kunt zijn in Amsterdam!

coffee horecava

Alle vermelde handelsmerken en logo’s van Pentair zijn eigendom van Pentair. 
Alle andere geregistreerde en niet-geregistreerde handelsmerken en logo’s zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.

© 2023 Pentair. Alle rechten voorbehouden.