Conformiteit inzake waterkwaliteit – verwezenlijkingen in 2022

<

Conformiteit inzake waterkwaliteit – verwezenlijkingen in 2022

pisa plant


Voor Pentair is er niets belangrijker dan de verantwoordelijkheid voor conformiteit met de normen inzake waterkwaliteit.

Ieder jaar worden honderdduizenden euro’s geïnvesteerd om Europese regelgevende certificaten te behouden. Dat was ook het geval in 2022. We willen graag onze meest recente verwezenlijkingen met u delen.

1.    UBA – Duitse beoordelingscriteria voor producten en materialen die in contact komen met drinkwater


We zijn erin geslaagd de Conformiteitsverklaring voor onze Structural-tanks, Fleck- en SIATA-kleppen te bekomen, d.w.z. onze modellen/kleppen 5600, 5800, V132/V230.

2.    Verlenging van ACS – “Attestation de Conformité Sanitaire” 


Ons regelgevingsteam houdt voortdurend de vervaldata van ACS in het oog en zorgt ervoor dat ze tijdig worden verlengd. Hieronder vindt u de lijst van producten die in 2022 werden verlengd:

3.    Goedkeuringsschema voor watervoorschriften (WRAS)


We slaagden voor de BS-conformiteitstest op alle natte onderdelen van Autotrol 255 en Fleck 2910 & 3900.
Concreet betekent dit dat we elke klant kunnen ondersteunen die gebruik maakt van een Autotrol 255, een Fleck 2910- of 3900-klep en die een WRAS-certificaat wil bekomen voor zijn systeem. We zullen het bewijs leveren van de materiële conformiteit met WRAS.

4.    DM 174 – Gelijkvormigheidsverklaring


Pentair heeft besloten om een vrijwillig schema voor kleppen en tanks uit te werken, met het oog op conformiteit met DM 174. We doen jaarlijkse audits opdat onze certificaten geldig blijven.

5.    UK Conformity Assessment 


Het UKCA-label is een nieuw, Brits productlabel dat vereist is voor bepaalde producten die in Groot-Brittannië (Engeland, Wales en Schotland) op de markt worden gebracht. Het geldt voor de meeste producten die voordien het CE-label moesten dragen. Al onze kleppen en Structural-tanks dragen vandaag dit UKCA-label en al onze productgamma’s zijn CE-gecertificeerd en goedgekeurd door externe laboratoria om hun maximale conformiteit te garanderen (EMC & laagspanning).

Alle vermelde handelsmerken en logo’s van Pentair zijn eigendom van Pentair. 
Alle andere geregistreerde en niet-geregistreerde handelsmerken en logo’s zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.

© 2023 Pentair. Alle rechten voorbehouden.